Przepis i sposób przygotowania na: malinowa chmurka
Z białek ubijamy pianę , dodajemy cukier , nadal ubijajac , gdy jest bardzo sztywna rozdzielamy na 2 części i wykładamy na podpieczony spód , posypujemy migdałami po 100 g na kazde ciasto i pieczemy jeszcze ok 20 min do zrumienieia bezy , tak upiec oba placuszki
Maliny opłukać pod biezącą wodą , galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody , do nich dajemy maliny i czekamy aż zacznie tężeć , mieszamy co jakiś czas .
Śmietanę36 % ubiajmy z cukrem do smaku, na koniec ja daję żelatynę rozpuszczoną w 100 ml wody , mozna uzyc śmietan fixów ,ale ja nie lubię ten chemii .Gdy nasze ciasta ostygną , na pierwszy placek dajemy śmietanę , na nią maliny z galaretką , czekamy az zastygnie i znów śmietana , na koniec drugie ciasto ;)