Sposób przygotowania

Ciasto: Margarynę rozmiksuj z cukrem. Białka oddziel od żółtek, i dodawaj po jednym żółtku miksując. Dodaj 2 łyżeczki proszku, wymieszaj. Białka ubij ze szczyptą soli. Dodawaj przesianą mąkę na przemian z mlekiem, miksując. Dodawaj stopniowo ubite białko cały czas miksując. Gotową masę przelej do okrągłej foremki lub prodiża. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku 1 godzinę. Polewa: Wszystkie składniki polewy zagotuj i odstaw do ostygnięcia. Masą posmaruj wystudzoną babkę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobry sos.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Sorry, za pomyłkę, chodziło mi o tą powyższą babkę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !