Sposób przygotowania

Wszystkie suche skladniki wsypujemy do miski i dokladnie mieszamy. Dodajemy mleko, maslo i majonez, dokladnie wyrabiamy ciasto (przez 5-10 minut), az bedzie gladkie i elastyczne. Przykrywamy sciereczka i odstawiamy w cieple miejsce, na okolo 2 godziny, do wyrosniecia. Gdy ciasto podwoi swoja objetosc, jeszcze raz wyrabiamy ciasto i odstawiamy na 10 minut. Stolnice posypujemy maka. Od kuli ciasta, odrywamy niewielkie kawalki (wielkosci malej piastki) i rozwalkowujemy cienko na ksztalt, przypominajacy prostokat. Maslo roztapiamy, i pedzelkiem smarujemy nim powstaly placek. Posypujemy cukrem i cynamonem i ciasno zwijamy w rulonik. Rulonik przekrajamy wzdluz nozem poprzez srodek, zostawiajac nieprzeciete 2cm z kazdego konca. Koncówki przelozyc do srodka, przez dziurke i dobrze zlaczyc ciasto, tworzac okragla buleczke. Odtawic buleczki w cieple miejsce do wyroscnieta, na ok 25 minut. Buleczki ukladamy na papierze do pieczenia, zachwujac kilkucentymetrowe odstepy, smarujemy rozklóconym bialkiem i wkladamy do nagrzanego, skropionego woda piekarnika. Pieczemy przez 20-25 minut w 190-200 stopniach, po czym wyjmujemy i pozostawiamy do ostygniecia

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Nie dość, że piękne to jeszcze pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    bardzo smacznie wyglądają
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    śliczne te bułeczki, cynamonowe będą miały u mnie wzięcie :-)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Cudne! I wierzę, że pyszne!:)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    sliczne i smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !