Sposób przygotowania

Śliwki umyć i namoczyć w ciepłej wodzie (można dodać kilka kropli aromatu). Gdy śliwki napęcznieją, każdą delikatnie naciąć i ostrożnie usunąć pestkę, nie rozrywając śliwki. Cukier zagotować z wodą, dodać wiórki, i stale mieszając podgrzewać na maleńkim ogniu dopóki masa nie zgęstnieje. Do przestudzonej masy, stale mieszając, po kolei dodawać żółtka. Do każdej śliwki delikatnie włożyć łyżeczkę masy. Śliwki można obtoczyć w grubym cukrze. Przed podaniem przynajmniej na godzinę włożyć do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !