Sposób przygotowania

Do mąki dodać jajka roztrzepane z octem, oliwa i szczyptą soli.
Całość dokładnie wyrabiać w razie potrzeby dolewać odrobinę ciepłej wody.
Ciasto powinno być dokładnie wyrobione aż do powstania na powierzchni pęcherzyków powietrza.
Z powstałego ciasta uformować kulę, którą przykryć gorącą deską i odstawić przykryte ręcznikiem na 1 godzinę.
Po tym czasie wziąć obrus i podłożyć pod niego talerz.
Ciasto rozwałkować po czym rozciągnąć go na talerzu aż będzie miało grubość bibułki.
Odstawić na chwile aby ciasto się trochę przesuszyło.
W między czasie bułkę tartą przesmażyć na maśle i polać nim ciasto.
Posypać orzechami, wiśniami, cynamon oraz cukrem.
Zawinąć ciasto w strudel przy pomocy obrusa. Ułożyć strudel na blasze wysmarowanej masłem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    chętnie bym spróbował
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Warto wypróbować- polecam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Warto wypróbować- polecam!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    apetyczne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    fajny kokon
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !