Sposób przygotowania

Papryki umyć, przekroić wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne. Ryż ugotować na sypko. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na patelni. Dodać do niej 2 zmiażdżone ząbki czosnku, dorzucić mięso i smażyć aż zacznie się rumienić. Do ryżu wrzucić mięso z cebulą, pomidory z jednej puszki (bez zalewy) i około 100gramów żółtego sera. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Masą faszerować papryki. Zalewę z jednej puszki pomidorów i drugą puszkę przyprawić solą, pieprzem, bazylią i oregano, dodać pozostały zmiażdżony czosnek. Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać sosem. Piec do miękkości w temp. 180stopni. Pod koniec pieczenia posypać każdą połówkę papryki żółtym serem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !