Sposób przygotowania

Winogrona przebrać, umyć, ostrożnie oberwać z kiści. Użyć tylko ładnych owoców. Winogrona włożyć do 4 wysterylizowanych słoików o pojemności 200 ml. Laskę waniliii rozciąć wzdłuż i pokroić na 4 części i po jednej włożyć do słoika. Owoce posypać cukrem, zalać armaniakiem. Słoiki umieścić w chłodnym i ciemnym miejscu i przez 10 dni co pewien czas nimi potrząsać , żeby cukier się rozpuścił. Po 2 tygodniach gotowe do spożycia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    andżelika1

    Trwałość około roku. Doskonałe do sałatek owocowych, jako przekąska do szampana lub z dziczyzną
  • 0
    original
    Opublikowano

    sznycel

    i upijac się można słodko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolina46

    mmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !