Sposób przygotowania

Pokrojoną wołowinę zalewamy wodą tak aby wołowina były zanurzona . Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i zioła ( dowolne ) i gotujemy na małym ogniu. Po około 10 minutach dodajemy kostkę rosołową. Kiedy sos zacznie się gotować po około 5 minutach zaprawiamy mąką tak aby sos zgęstniał. Gotujemy jeszcze około 5 minut. Gotowym sosem polewamy ziemniaki świeżo ugotowane lub odsmażone na patelni.
Smacznego !

Komentarze

  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    o , to coś dla mnie , bo szybko i nie za drogo
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    lubię szybkie sosy
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    fajny sosik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    super sosik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !