Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

piernik przekładany powidłami

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
3 szklanki
margaryna
1 kostka
miód pitny
1 szklanka
cukier
1 szklanka
jaja
3
kakao
3-4 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
Sklep Prymat
powidła śliwkowe (węgierkowe)
tłuszcz do formy
Soda oczyszczona Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: piernik przekładany powidłami

margarynę i miód rozpuścić na małym ogniu.jaja utrzeć z cukrem i przyprawami korzennymi i,nie przerywaj ucierania,dodawać kolejno wszystkie składniki margarynę i miód muszą być ostudzone.ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypana bułką tartą.piec 2 godz,w tem.180*c.po ostudzeniu piernik przeciąć wzdłuż na pół i przełożyć powidłami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 25.07.2010 10:55
+pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak