Przepis i sposób przygotowania na: Tort z masą budyniową i truskawkami
Kroki postępowania
Na jeden blat wykładamy około 6 łyżek kremu budyniowego.Truskawki kroimy w plastry i układamy na kremie.
Chłodzimy w lodówce.
Ciasto: |
|
jajko |
5
|
mąka pszenna |
120 g
|
cukier kryształ |
100 g
|
kakao |
20 g
|
proszek do pieczenia |
15 g
|
migdały mielone |
50 g
|
masa |
|
mleko |
500 ml
|
budyń waniliowy |
2 opakowania
|
cukier |
190 g
|
truskawki świeże |
400 g
|
miękka margaryna |
400 g
|
mąka pszenna do formy |
|
margaryna do formy |
|
orzechy |
50 mielone
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: