Sposób przygotowania

Na stolnicę wysypać mąkę, do której dodajemy mleko, jajko,oliwę i przegotowaną wodę i zagniatamy na ciasto. Ciasto kroimy na małe kawałeczki i formujemy na owalne kluseczki, które następnie wrzucamy do osolonego wrzątku. Gdy zacierki wypłyną na wierzch gotujemy jeszcze przez około 3-4 minuty, po czym odcedzamy i podajemy gorące z rozpuszczonym masełkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pamiętam takie z dzieciństwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    smak z dzieciństwa i wakacje u babci :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    lubię takie, domowej roboty
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Babcine = najlepsze :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna23

    ciekawy przepis
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo ,bardzo dawno nie jadlam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    oo lubię takie na mleku, aż chyba sobie zrobię na śniadanie :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !