Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ZABIELANY BARSZCZYK NA MŁODYCH BURACZKACH

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone
4 szt
marchew
1 szt
kość
1 szt
natka pietruszki
1 pęczek
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
śmietana 30%
3 łyżki
ocet
2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
kostka rosołowa
1 szt
Ziele angielskie całe Prymat
3 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ZABIELANY BARSZCZYK NA MŁODYCH BURACZKACH

Kośc oczyszczamy i zalewamy świeżą wodą, gotujemy. Buraki obieramy, myjemy i kroimy w talarki, dorzucamy do wywaru. Tak samo robimy z marchwią i dorzucamy ziele i liście laurowe. Kiedy warzywa są miękkie wrzucamy kostkę rosołową, pieprz, majeranek i natkę pietruszki pokrojoną lub w całości. Na koniec dolewamy ocet, aby barszcz był winny i ładny kolor. Następnie zabielamy śmietanką. Można podawac z pasztecikami, młodymi ziemniakami lub z chlebkiem.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 23.02.2013 19:31
pycha ten barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak