Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki zapiekane pod serem
W rondlu podgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę i chwilę smażymy.
Dodajemy mięso mielone. Doprawiamy kucharkiem i pieprzem.
Dodajemy ugotowanego wcześniej w osolonym wrzątku kalafiora i rozgniatamy go widelcem.
Wrzucamy posiekaną natkę pietruszki i kukurydzę .
Doprawiamy ziołami prowansalskimi i czosnkiem granulowanym.
Smażymy aż wszystko dokładnie się ze sobą połączy, a mięso usmaży.
Na koniec wrzucamy 2-3 łyżki startego żółtego sera.
Na upieczone wcześniej naleśniki nakładamy po 2 łyżki przygotowanego farszu.
Zwijamy je w rulon i układamy na wyłożonej folią aluminiową blaszce skropionej olejem.
Układamy ściśle jeden koło drugiego.
Posypujemy resztą sera.
Pieprzymy po wierzchu i skrapiamy dodatkowo olejem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160 stopni i zapiekamy 15 minut.