Sposób przygotowania

Soczewicę dokładnie płuczemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Następnie wodę odlewamy, a soczewicę przekręcamy przez maszynkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mąkę łączymy z letnią wodą i 1jajkiem. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je na stolnicy i wykrawamy małe kółka. Nakładamy do środka farsz najpierw zklejamy jak pierożki a potem na palcu sklejamy dwa końce pierożka. Uszka gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Potem je odcedzamy. Gotowe uszka polewamy majonezem i posypujemy koperkiem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    nietypowe, ale na pewno pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    fajnie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !