Sposób przygotowania

Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać sól, proszek i cukier brązowy oraz wanilinowy.
Dodać masło i ugniatać. W lodowatej wodzie rozbełtać białko. Dolewać po odrobinie do wyrabianego ciasta aż do momentu , kiedy ciasto będzie gładkie i plastyczne. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Jabłka obrać i pokroić na drobne kawałki. Agrest oczyścić z ogonków i dodać do jabłek. Owoce posłodzić cukrem pudrem, dodać cynamon i kardamon oraz łyżeczkę mąki kartoflanej. Wymieszać dokładnie i odstawić na godzinę.

Ciasto podzielić na dwie części. Większą część rozwałkować cieniutko. Na cieście ułożyć owoce. Z drugiej części ciasta robić paski i układać na owocach kratkę.
Piec w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku około godziny.
Smacznego.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    świetny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Pięknie się prezentuje :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    wygląda super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !