Sposób przygotowania

Margarynę ucieramy z cukrem do białości, kolejno dodajemy porcjami zmielony twaróg, ciągle ucierając. Następnie dodajemy skórkę cytrynową oraz sok. We wrzątku rozpuszczamy żelatynę i zostawiamy do przestygnięcia. Ubijamy teraz śmietanę na sztywno i delikatnie mieszamy z masą serową. Na koniec do masy serowej wlewamy przestygnięty roztwór żelatyny i dokładnie lecz delikatnie mieszamy. Całość wylewamy do małej tortownicy i wstawiamy do lodówki do stężenia. W tym czasie przygotowujemy galaretkę i tężejącą zalewamy sernik. Deser przechowujemy w lodówce, najlepiej smakuje na następny dzień

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Cudny! uwielbiam serniki na zimno.
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    A ja już dość dawno nie robiłam sernika na zimno, Twój bardzo ładnie się prezentuje, no i ten cytrynowy smak...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !