Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Do dużej miski wrzucam mięso mielone i jajko. Moje mięso mielone jest mieszane z indyka i łopatki wieprzowej. Dodaje przyprawy: sól, pieprz, majeranek i paprykę. Całość dokładnie mieszam. Odkładam masę do lodówki, aby przeszła przyprawami. Warto zrobić to dzień wcześniej, w tedy kotlety będą idealnie doprawione. Na osobnym talerzu wysypuję mąkę i bułkę tartą. Przygotowaną masę formuję na kształt kulistych kotletów, obtaczam w mące i bułce i wrzucam na rozgrzaną patelnię z olejem. W tym czasie już gotuję świeże ziemniaczki.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszniutki obiadek :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    tradycyjnie i pyusznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam pyszności;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !