Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka, zalewamy 5 szklankami wody, dodajemy kostki rosołowe i gotujemy. Botwinę drobno siekamy i kiedy ziemniaki robią się już miękkie dodajemy ją do zupy wraz z sokiem cytrynowym, ewentualnie odrobiną kwasku, aby buraczki nie utraciły koloru. Doprawiamy zupę do smaku i gotujemy do miękkości warzyw. Zupę rozlewamy i bezpośrednio na talerzu zabielamy śmietaną

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    lubię zupy z burakow :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia56

    pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza75

    jaka dobra :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobra zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !