Sposób przygotowania

mule lekko, na małym ogniu podsmażyć na oliwie, wycisnąć do nich czosnek dodać przecieru, przyprawić kucharkiem i pieprzem indyjskim, skropić paroma kroplami soku z cytryny. Smażyć na malutkim ogniu pod koniec dodać szczypiorek.
W garnuszku na maśle podsmażyć marcheweczki baby, zakryć garnek pokrywką i zostawić do lekkiego podduszenia przez około 3 min. Przyprawić je curry i czosnkiem granulowanym (ewentualnie czosnkiem posiekanym w drobne plasterki), dodać odrobinę kucharka i zalać śmietaną. Poczekać aż się zagotuje i chwilkę gotować ciągle mieszając aż nadmiar wody odparuje.
Ułożyć na talerzu marchewki z odrobiną sosu śmietanowego i położyć na to mule.
Świetnie razem smakuje :)

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takie wykfintne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    wulkanxd

    ładnie sie prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    podoba mi sie pomysl polaczenia muli z marchewka...
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    coś oryginalnego, fantazyjne danie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    super
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    apetyczne danie !
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    Kocham mule !!! PYCHOTA
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm pyszności....~!;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    elaa

    nie jadłam, ale wygląda pysznie
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    nigdy nie jadłam , ciekawi mnie jak mule smakują...?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !