Sposób przygotowania

Na rozgrzanej oliwie, w dużym garnku podsmażyć cebulę, czosnek i czuszkę. Po około 5 minutach dodać mielone mięso, przyprawy i całość dusić 15 minut. Po tym czasie wlać 1 l bulionu przygotowanego z dwóch kostek Bulion grzybowy Kucharek. Dodać pomidory i keczup, dokładnie wymieszać i dusić do momentu zgęstnienia sosu. Następnie dodać fasolę odsączoną z zalewy, doprawić danie do smaku i zagotować.
Na rozgrzanej patelni ułożyć tortillę, posypać startym serem cheddar, czarnym pieprzem, przykryć drugą tortillą i smażyć przez kilka minut po każdej ze stron. Po usmażeniu tortillę pokroić na trójkąciki i podawać jako dodatek do potrawki z fasoli i mielonej wołowiny.

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    przepis brzmi bardzo zachęcająco :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !