Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukru, łyżeczkę mąki ziemniaczanej i łyżkę soku z cytryny.

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na papierze narysować 2 okręgi, (wielkości talerza). Wyłożyć na nie masę białkową. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 150 stopni. Piec około 45 minut. Studzić w uchylonym piekarniku.

Beza może trochę opaść po wystygnięciu.

Na godzinę przed podaniem nałożyć na jeden blat bezowy ubitą kremówkę z 2 płaskimi łyżkami pudru, zmiksowaną z pokrojonymi brzoskwiniami i przykryć drugim blatem. Wstawić do lodówki.

Smacznego :)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    ale pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    bardzo fajne ciasto :) podoba mi się :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !