Sposób przygotowania

Agrest wypłukać, oderwać ogonki i szypułki, rozgnieść. Przełożyć do garnka, wlać nie całą szklankę wody i pogotowac przez około 5 minut. Następnie wsypać cukieri i pogotować kolejne 5 minut mieszając. Następnie ostudzić. Gdy juz prawie zimne, dodac 2 jajka, mąkę i łyżeczkę proszku do pieczniea. Smażyć na tłuszczu na rumiano. Po usmażeniu można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    fajny pomysl
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Skoter

    robiłam, smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    matesko

    jadłam, bardzo smaczne, lepsze jak z jabłkiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    okrysia

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ale rewelacyjne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Takich placuszków jeszcze nie jadłam :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !