Sposób przygotowania

Giancarlo Russo poleca:

Szpinak wrzucamy na minutę na wrzącą wodę, następnie odcedzamy i studzimy. Kroimy liście na cienkie paski i dodajemy do składników do ciasta. Wyrabiamy ciasto i produkujemy makaron używając miksera cooking chef z przystawką do makaronu bucatini. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy pokrojony w drobną kostkę bekon, dodajemy dużą ilość pieprzu , sól do smaku i całość mieszamy. Następnie podlewamy składniki winem białym, a kiedy wino wyparuje, dodajemy przekrojone na pół pomidorki cherry, bazylię oraz niewielką ilość gorącej wody. Dusimy przez ok.8 minut. Przygotowany makaron bucatini gotujemy al dente i dodajemy na patelnię do przygotowanego sosu. Na koniec posypujemy startym serem pecorino. Wykładamy na talerze dekorując listkiem bazylii.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Mniam ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !