Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zielony makaron bucatini z pomidorkami cherry Giancarlo Russo

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidorki cherry
28 szt.
bekon
120 g
wino białe wytrawne
50 ml
oliwa
4 łyżki
bazylia
10 listków
Sklep Prymat
sól do smaku
wg uznania
Sklep Prymat
Ciasto:
semola
400 g
Świeży szpinak - liście
200 g
jaja
4 sztuki
sól
40 g
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
wg uznania
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony makaron bucatini z pomidorkami cherry Giancarlo Russo

Giancarlo Russo poleca:

Szpinak wrzucamy na minutę na wrzącą wodę, następnie odcedzamy i studzimy. Kroimy liście na cienkie paski i dodajemy do składników do ciasta. Wyrabiamy ciasto i produkujemy makaron używając miksera cooking chef z przystawką do makaronu bucatini. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy pokrojony w drobną kostkę bekon, dodajemy dużą ilość pieprzu , sól do smaku i całość mieszamy. Następnie podlewamy składniki winem białym, a kiedy wino wyparuje, dodajemy przekrojone na pół pomidorki cherry, bazylię oraz niewielką ilość gorącej wody. Dusimy przez ok.8 minut. Przygotowany makaron bucatini gotujemy al dente i dodajemy na patelnię do przygotowanego sosu. Na koniec posypujemy startym serem pecorino. Wykładamy na talerze dekorując listkiem bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 01.01.2014 22:30
Ciekawy przepis
Sylwia29 09.07.2012 12:22
Mniam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak