Sposób przygotowania

Gotujemy golonki i nóżki wieprzowe do miękkości najlepiej aż będzie mięso samo odchodzić od kości, wraz z kostkami rosołowymi. Gdy mięso będzie gotowe, wyciągamy je-studzimy. Obieramy krojąc wszystko w kostkę. Wrzucamy mięso pokrojone do garnka.Kości które zostały obgotowujemy w osobnej wodzie ( na dodatkowy wywar). Marchewkę gotujemy osobno, w lekko osolonej wodzie gdy będzie miękka, dodajemy do garnka z galaretą. Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę i wrzucamy. Czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, dodajemy. Dodajemy groszek. Doprawiamy do smaku przyprawami wg uznania kulinarnego. Gotujemy 5-10 minut. Przelewamy do miseczek. Zostawiamy w chłodnym miejscu do stężenia. Przechowujemy w lodówce.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !