Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Galareta z nóżek wieprzowych

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóżki wieprzowe
3 sztuki
pieprz
3 łyżeczki
Sklep Prymat
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe)
4 sztuki
marchewka mrożona w woreczku
250 gram
groszek konserwowy
2 puszki
jajko ugotowane na twardo
5 sztuk
czosnek
2 główki
Przyprawa curry orientalna Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z nóżek wieprzowych

Gotujemy golonki i nóżki wieprzowe do miękkości najlepiej aż będzie mięso samo odchodzić od kości, wraz z kostkami rosołowymi. Gdy mięso będzie gotowe, wyciągamy je-studzimy. Obieramy krojąc wszystko w kostkę. Wrzucamy mięso pokrojone do garnka.Kości które zostały obgotowujemy w osobnej wodzie ( na dodatkowy wywar). Marchewkę gotujemy osobno, w lekko osolonej wodzie gdy będzie miękka, dodajemy do garnka z galaretą. Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę i wrzucamy. Czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, dodajemy. Dodajemy groszek. Doprawiamy do smaku przyprawami wg uznania kulinarnego. Gotujemy 5-10 minut. Przelewamy do miseczek. Zostawiamy w chłodnym miejscu do stężenia. Przechowujemy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 08.07.2012 13:08
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak