Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości 1cm. Posypać solą, czosnkiem granulowanym i pieprzem ziołowym z obu stron. Cebulę pokroić. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć mięso. Plastry łopatki przełożyć do rondla, dodać liść laurowy, łyżeczkę soli, vegetę i zalać wodą. Na tłuszczu po mięsie podsmażyć krótko cebulę. Po zeszkleniu cebulę dodać do mięsa. Dusić do miękkości na wolnym ogniu (przez ok godzinę). Na klika minut przed zakończeniem wyjąć mięso i przełożyć do innego naczynia, odlać szklanką trochę wywaru z gotującego się mięsa, tak aby w garnuszku pozostało ok 300ml. Do wywaru dodać rozrobiony sos i rozdrobniony czosnek. Gotować do zgęstnienia sosu, mięso połączyć z sosem ponownie. Przyprawić. Podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwiagr

    apetyczne, pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ładnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !