Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy torcik Puszek
Białka oddzielamy od żółtek.Ubijamy na sztywno.Pod koniec dodajemy cukier i dalej ubijamy.
Dodajemy jajka ,mikujemy.
Pod koniec dosypujemy delikatnie mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao i ubijamy na najniższych obrotach robota.
Przelewamy do przygotowanej tortownicy 24 cm i pieczemy 15 minut w temp.175 stopni C .Studzimy .
Wykładamy z formy .Formę wykładamy czysta folią aluminiową i wkładamy z powrotem blat biszkopta.
MASA:
Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder.
Masę łączymy z serem śmietanowym taki jak na srernik lub serkiem marscapone.
Chłodzimy gotową masę około 30 minut.
Następnie dodajemy oczyszczone maliny i delikatnie mieszamy.
Przekładamy mase na wystudzony biszkopt.
Posypujemy starta czekoladą i ozdabiamy malinami.Chłodzimy w lodówce około 3-4 godziny.