Sposób przygotowania

Mięso ułożyć w kamiennym garnku, zalać marynatą płynną szlachecką i odstawić w zimne miejsce na jedną dobę. Co kilka godzin przekręcać, aby się równo zamarynowało. Mięso wyjąć z marynaty, opłukać, osuszyć i natrzeć solą. Na rozgrzanym tłuszczu zrumienić mięso ze wszystkich stron, posypać majerankiem Prymat, dodać korzenne przyprawy Prymat, skropić wódką, podlać 3 łyżkami wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu, często skrapiając marynatą. Gdy mięso będzie miękkie zdjąć z ognia, ostudzić, pokroić w cienkie plastry i podawać z pikantnymi dodatkami: Pieczarkami z chili, Ogórkami z chili Smak i ostrymi sosami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    wyglada naprawde smacznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Pychota :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    miszelka

    zachęciła mnie głównie wódka :) na pewno wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    mniaaam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !