Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe kulki sezamowe
Czekoladę dzielimy na 24 części.
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy wodę z rozpuszczonym cukrem.
Mieszamy a następnie wyrabiamy gładkie ciasto.
Dzielimy je na 12 kulek.
W każdej robimy otwór i wkładamy do niego 2 kawałki czekolady
Zlepiamy, nadajemy jej okrągły kształt i obtaczamy w sezamie.
Olej rozgrzewamy w wysokim garnku ( do temperatury 180 stopni).
Będzie gotowy gdy kawałek ciasta zrumieni się po 15 sekundach.
Do oleju wrzucamy po kilka kulek i smażymy aż się zrumienią, około 4 minuty.
Usmażone wykładamy na papier aby wchłoną tłuszcz.
Podajemy ciepłe.
Smacznego :)
Przepis z książki "Kuchnia chińska" Ching-He Huang.