Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Posypujemy przyprawami, dokładnie mieszamy, na chwilę odstawiamy. Po chwili podsmażamy mięso na 1 łyżce oleju - do zmiany koloru na biały. Dodajemy pokrojone w paski warzywa, podlewamy wodą, przykrywamy pokrywką. Po ponownym zagotowaniu wsypujemy ryż, mieszamy i dusimy przez ok. 15 minut do miękkości ryżu. W trakcie gotowania można podlać wodą. Na koniec przyprawiamy do smaku. Główną przyprawą było u mnie curry, dzięki któremu potrawa stała się niezwykle aromatyczna. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    zachecajaco wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !