Sposób przygotowania

Najpierw przygotowujemy sos. Czosnek, chilli i odrobinę soli miksujemy na pastę. W małym garnuszku mieszamy cukier i ocet winny - czekamy aż cukier się rozpuści, nie zagotowujemy. Całość mieszamy z resztą składników. Tak przygotowany sos można spokojnie przechowywać w lodówce przez parę tygodni. Zajmujemy się teraz warzywami. Przygotowanie ich zajmuje parę minut. Liście pak choi, kapusty pekińskiej i cukinię myjemy. Na suchej patelni prażymy sezam. Odstawiamy do wystygnięcia. Szparagi zielone nie wymagają dużego przygotowania: odcinamy tylko zdrewniałą końcówkę warzywa (ok 1/3 szparagi od dołu). Cukinię kroimy na małe części. Kapustę pekińską kroimy na szerokie paski (ok 5 cm). Rozgrzewamy wok i olej. Dodajemy cukinię i szparagi. Całość mieszamy dopóki warzywa nie zmiękną. Dodajemy pak choi i kapustę pekińską. Lekko przesmażamy. Gdy liście kapusty staną się miękkie, dodajemy ok. pół szklanki sosu (sos powinien się zagrzać ale nie gotować bo straci smak). Całość przekładamy na talerz, posypujemy sezamem. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Michaś

    pysznie wyglada :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !