Sposób przygotowania

Kurczaka kroimy na małe części, czosnek i imbir obieramy, drobno kroimy. W woku nagrzewamy olej sezamowy, dodajemy mięso, czosnek i imbir i całość smażymy ok 3-4 min. Dodajemy mleczko kokosowe, przecier pomidorowy, pastę curry oraz wywar. Gotujemy ok 10 minut. Z pomidorów ściągamy skórę. Tniemy je na małe części i dodajemy do sosu. Całość chwilę jeszcze gotujemy (tak, aby sos trochę zgęstniał). Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Jeżeli wolimy bardziej pikantne curry - dodajemy świeżą papryczkę curry. Podajemy z ryżem i/lub chlebkiem indyjskim naan.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    smażysz na oleju sezamowym?!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !