Sposób przygotowania

kapustę oczyścić poszatkować i umyć,koperek opłukać i posiekać,włoszczyznę umyć i pokroić w paski.Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę dodać włoszczyznę i poszatkowaną kapustę wymieszać i dusić aż warzywa zmniejszą swą objętość,na oliwie przesmażyć pokrojony boczek i dodać go do warzyw.W osobnym naczyniu zagotować wywar i zalać nim warzywa dodać liść laurowy,doprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać i gotować ok.20min.śmietanę wymieszać z mąką dodać odrobinę wywaru wymieszać i wlać do zupy ponownie zagotować i zmiksować blenderem,nalewać do miseczek i posypać siekanym koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszna zupka, z chęcią taką zjem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo smaczna zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    lubie takie zupy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !