Sposób przygotowania

Ciasto francuskie kroimy na małe kwadraty (u mnie wyszło ok. 30 malutkich rogalików). Na każdym z nich układamy po 2-3 mandarynki (oczywiście odsączone z syropu). Zwijamy w rogaliki, a następnie smarujemy roztrzepanym jajkiem (na wierzchu). Możemy posypać brązowym cukrem (wówczas rezygnujemy z cukru pudru po upieczeniu). Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika (najlepiej z termoobiegiem) i pieczemy do zarumienienia (ok. 20 minut). Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem. Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ale pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    znakomite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !