Sposób przygotowania

ziemniaki umyć ponakłuwać widelcem w kilku miejscach każdy zawinąć w folię aluminiową i upiec w nagrzanym piekarniku do temp.200st.ok.45m,in.przestudzić je,odwinąć przekroić na połowę i wydrążyć środki zostawiając bok o grubości ok.0,5cm.Ułożyć wydrążone połówki na blasze i upiec jeszcze raz w piekarniku na chrupiąco.Wszystkie warzywa opłukać,cebulę pokroić w piórka,paprykę,pomidory i seler w kostkę.Pokrojone warzywa wymieszać ze sobą,doprawić do smaku solą,pieprzem,sokiem z cytryny i oliwą,czosnek przecisnąć przez praskę utrzeć z odrobiną soli wymieszać z majonezem i pokrojonymi warzywami.Sałatkę nakładać do upieczonych gorących ziemniaków i podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    muszą efektownie wyglądać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !