Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa tajska

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule dymki ze szczypiorkiem
4 szt
papryczka chili
2 szt
pomidor
3 szt
Pierś z kurczaka pojedyncza
3 szt
krewetki duże
20 szt
mleczko kokosowe
300 ml
sok z limetki
1/2 szt
olej sezamowy
2 łyżki
grzybki mun
10-15 szt
jasny sos sojowy
2 łyżki
makaron ryżowy
1/2 opakowania
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
płatki chilli
imbir świeży
3-5 cm
rosół warzywny
1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: zupa tajska

Grzyby zalać wrzątkiem na 15 minut, oczyścić, pokroić. Następnie gotować z kucharkiem 10 minut> Krewetki opłukać wrzątkiem, zalać sokiem z pól cytryny i odstawić. Makaron zalać na 5 minut wrzątkiem. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć przyprawić kucharkiem i płatkami chilli. Pokroić cebulkę, chilli pokroić i drobno posiekac. Imbir przecisnąć przez praskę. W dużym garnku rozgrzać olej i podsmarzyc cebulę, papryczki oraz imbir aż się zeszkli. Dodać 1 litr bulionu, mleczko dokładnie wymieszać z zupą. Dodać grzyby. Pomidory obrać, pokroić i dodać do zupy. Dodac makaron i kurczaka. Wycisnąć do całości sok z limetki, dodać również skórkę, pod koniec jednak wyjąć. Dodać jeszcze 2 łyżki sosu sojowego. Przed podaniem dodać na kilka chwil krewetki.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 28.06.2012 23:07
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak