Sposób przygotowania

Żółtka ubić z cukrem na parze. Nie przerywając ubijania, powoli wlewać szklankę wina. Gdy masa zacznie gęstnieć, dodać żelatynę rozpuszczoną w gorącym mleku. Ostudzić, ciągle ubijając i wymieszać z bitą śmietaną. Wstawić do lodówki. Figi opłukać i moczyć 15 minut w reszcie wina. Potem podgrzewać tak długo aż owoce zaczną się rozpadać. Dno i boki tortownicy wyłożyć 2/3 biszkoptów. Skropić częścią ponczu. Wyłożyć połowę masy. Na niej ułożyć resztę biszkoptów (skropić je ponczem) i przykryć resztą masy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    PYSZNOŚCI PALCE LIZAĆ :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !