Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz po węgiersku

5.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina
800 gram, szynki wieprzowej, pokrojo
mąka
2 łyżki
cebula
4 sztuki, (2 białe, 2 czerwone), p
marchew
1 sztuka, pokrojona w kostkę
czosnek
4 ząbki
woda
1/2 litra
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
chilli
do smaku
cząber
do smaku
tymianek
do smaku
oliwa
do smażenia
papryka czerwona
1 sztuka, oczyszczona z nasion i p
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz po węgiersku

Na dużej patelni, albo w garnku z grubym dnem mocno rozgrzewamy oliwę. Mięso posypujemy mąką i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Dobrze obsmażamy ze wszystkich stron. Wyjmujemy mięso. Na tłuszcz, który został na patelni wrzucamy cebulę. Solimy. Jak zmięknie wrzucamy marchew i paprykę. Obsmażamy. Wrzucamy z powrotem mięso, dodajemy przyprawy (słodkiej papryki dajemy bardzo dużo, ok. 4 czubatych łyżek. Resztę przypraw dawkujemy ostrożniej). Chwilkę smażymy mieszając. Zalewamy wodą. Dusimy pod przykryciem ok. 1,5 godziny mieszając od czasu do czasu. Sprawdzamy czy gulasz jest dostatecznie doprawiony. W razie potrzeby dodajemy czego brakuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak