Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z musem truskawkowym
Kroki postępowania
Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę, pod koniec ubijania dodać cukier,ubić na sztywną pianę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku i mąkę,delikatnie wymieszać.
Galaretki rozpuścić w 1 szkl wody, odstawić do lekkiego stężenia. Schłodzoną śmietanę ubić,dodając galaretkę ubijać.
Truskawki umyć, osączyć, oszypułkować. Przełożyć owoce do miksera,dodać cukier,zmiksować. Mus przelać do rondla,zagotować. Następnie zdjąć z ognia,wsypać galaretkę,dokładnie wymieszać. Odstawić mus do całkowitego schłodzenia.
biszkopt
krem śmietanowy
mus truskawkowy
krem śmietanowy
Ciasto włożyć do lodówki . ołowa śmietany