Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną piane ze szczyptą soli. Dodać oba cukry, ubijać, dodać żółtka, ubijać, dodać olej i małymi porcjami dodawać obie mąki wymieszane z proszkiem. Biszkopt wylać na blaszkę 36 x 25 cm i piec 35 minut w 180 st.
Budyń: 1 duży sok zielony ,,PYSIO”, 3 budynie śmietankowe bez cukru po 40 g,
Budynie rozmieszać w szklance soku. Resztę soku zagotować, wlać budynie, zagotować i wyłożyć na biszkopt.
Czekoladą do góry układamy Delicje wiśniowe (2 paczki).
Masa śmietanowa: 1 galaretka agrestowa, 500 ml śmietany 30%
galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody, schłodzić. Śmietanę ubić na puch, podczas ubijania dodać galaretkę. Śmietanę wyłożyć na ciasto.
Galaretka - 1 agrestowa - rozpuścić w 400 ml gorącej wody i tężejącą wylać na wierz ciasta.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo apetyczny !
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pychotka :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    zielony to mój ulubiony kolor, więc bardzo pasuje mi takie ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !