Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Buraczki konserwowe

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki młode
2 kg
ocet
250 ml 10%
woda
1,5 litra
ziele angielskie
12 kulek
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
5 szt
Sklep Prymat
cukier
2 łyżki
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
12 kulek
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki konserwowe

Buraczki ugotować, ostudzić, obrać. Pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć w słoikach. Zagotować wodę z przyprawami, wlać ocet. Gorącą zalewą zalać buraczki. Słoiki zakręcić. Pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.11.2012 08:50
Super
Wacław 22.07.2012 09:59
bardzo smaczne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak