Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tort a la pascha

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe
2 opakowania
mleko
2 l
kwaśna śmietana
2 szkl
jajko
6 szt
masło
1 kostka
cukier
1 szkl
wanilia
pół laski
Sklep Prymat
rodzynki
100 g namoczone
skórka pomarańczowa posiekana
5 g
figi
5 szt
orzeszki pistacjowe
100 g
bita śmietana
do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Tort a la pascha

Zagotować mleko z wanilią. Wlać jajka ze śmietaną. Trzymać na ogniu, aż płyn się zwarzy i powstanie serek. Ostudzić i odcedzić go na sicie. Masło utrzeć z cukrem i dodawać do powstałego serka. Wymieszać z bakaliami i włożyć do sita, wyłożonego gazą. Przykryć talerzykiem. Obciążyć. Odstawić do lodówki, by odciekła reszta serwatki. Odwinąć z gazy i wyjąć na talerz, przekładając biszkopcikami. Udekorować orzeszkami i bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak