Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto, schłodzić.

Nadzienie:
1/2 kg filetu z kurczaka,
4 parówki drobiowe wędzone,
10 dag startego żółtego sera,
5 dag sera pleśniowego,
szkl. śmietany 18%,
4 jajka,
cebula,
czerwona papryka,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki posiekanego szczypiorku,
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej,
1/2 łyżeczki tymianku,
1/2 łyżeczki ostrej papryki,
sól,
pieprz.

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać posiekany czosnek oraz cebulę, smażyć razem ok. 5 min. Jajka ubić, dodać śmietanę, posiekany szczypior, pokrojone w kostkę parówki oraz paprykę. Doprawić, dodać podsmażone mięso. Ser zetrzeć, 2/3 dodać do masy. Ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm, wyłożyć nim formę na tartę o śr. 27 cm. Nałożyć farsz, posypać resztą sera. Piec ok. godz. w temp. 175st.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Wygląda bardzo apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny przepis na obiadek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    bardzo apetyczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !