Sposób przygotowania

Obrane i umyte grzyby ugotowałam do miękkości, w wodzie z dodatkiem soli. Odsączyłam. Przestudzone grzyby włożyłam do słoików. Dodałam kilka ziarenek pieprzu, listek laurowy, ziele angielskie i plaster cebuli.

Przygotowałam zalewę:
Wymieszałam w garnuszku ocet, wodę, cukier i sól. Doprowadziłam do wrzenia i gotowałam 112-15 minut. Gorącą zalewą zalałam grzyby, tak by całe były zanużone. Zakręciłam słoiki. Pasteryzowałam 15 minut.

Smacznego :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    zawsze mam takie w zapasie
  • 2
    original
    Opublikowano

    jola1508

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    mniam, uwielbiam takie grzybki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !