Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasta carbonara

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron
200 gram, fettucine
żółtko jajek
2 sztuki
śmietanka
250 ml, słodkiej kremówki
parmezan starty
1/3 szklanki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
prosciutto
5 plastrów
parmezan starty
do podania
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta carbonara

Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedzić, przełożyć z powrotem do garnka i postawić na małym ogniu. Dodać żółtka, śmietanę i parmezan. Doprawić solą i pieprzem. Mieszać 2 minuty, aż sos zgęstnieje i pokryje makaron. Podawać z kawałkami prosciutto. Posypać dodatkowym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak