Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sernik brzoskwiniowy

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
3 szklanki
margaryna
1 szt
żółtko jajek
5 szt
proszek do pieczenia
3 łyżeczki
jajko
1 szt
budyń śmietankowy
1 szt.
cukier puder
1/2 szklanki
masło
1/2 szt
twaróg
50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sernik brzoskwiniowy

Makę margaryne cukier żółtka i proszek do pieczenia zgniatamy i łączymy w jednolitą masę.3/4 ciasta rozwałkować i położyć na blachę reszte wlozyć do lodowki. Ser twarogowy jajko budyń cukier puder i masło wszystko miksujemy razem. Ser wykładamy na ciasto na masę serową i układamy brzoskwinie. Z białek ubijamy pianę i dodajemy cukier i ubijamy na koniec. Na ulożone brzokwinie wykładamy pianę a na gore zetrzec ciasto z lodówki. Piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

borys 09.07.2010 20:41
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak