Sposób przygotowania

mąkę i cukier puder przesiać na stolnicę dodać margarynę,żółtko i szczyptę soli do smaku,szybko zagnieść ciasto zawinąć w folię spożywczą i schłodzić.Zmielony twaróg wmieszać z żółtkami i cukrami,a białka ubić na sztywno dodać do masy i delikatnie wymieszać dodając miód i bardzo drobno posiekane orzechy włoskie.Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć dno i boki tortownicy wylać na ciasto masę twarogową i upiec w temp.170st.ok.50min.Wystudzić.Śmietanę ubić na sztywno,orzechy laskowe uprażyć na suchej patelni,wysypać je przykryć ściereczką i ugnieść aby usunąć skórkę,16 orzechów odłożyć a pozostałe posiekać udekorować ciasto posiekanymi orzechami i rozetkami z bitej śmietany na każdej rozetce umieścić orzech laskowy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !