Sposób przygotowania

BISZKOPT- 6 białek ubijamy dodajemy 6 łyżek cukru i 6 żółtek. Wsypujemy 6 łyżek mąki i cukier waniliowy. Mieszamy i pieczemy w formie 23x30cm przez 30 minut. Studzimy.
MASA BUDYNIOWA-400 ml mleka zagotowujemy z cukrem, wlewamy pozostałe mleko wymieszane z mąką, budyniem i żółtkami. Chwilę gotujemy ,aż masa zgęstnieje. Studzimy. Masło ucieramy,dodając stopniowo masę budyniową.
Galaretkę rozpuszczamy w 800ml wody i odstawiamy do stężenia. Biszkopt skrapiamy herbatą.wykładamy masę budyniową, układamy truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Wkładamy do lodówki

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    super ciacho
  • 3
    original
    Opublikowano

    Andysz

    super;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    fajne połączenie...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ale bym zjadła,pyszne ciasto :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    bardzo apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ale pychotka :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pychota takie ciasto, w sezonie truskawek często robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !