Sposób przygotowania

Margarynę porządnie utrzeć mikserem (prawie do białości) Nie przerywając ucierania dodawać po kolei żółtka. Dodajemy oba cukry. Ucieramy. Dodajemy olej i jeszcze chwilę ucieramy.
Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia i mieszamy z ciastem.
Białka ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie mieszamy z resztą składników.
Formę z kominkiem(niezbyt dużą, ok. 20-25cm) smarujemy margaryną i wysypujemy kaszą manną.
Ciasto dzielimy na trzy części.
Jedną mieszamy z kakao
drugą z kisielem malinowym i sokiem z buraków
trzecią z kisielem cytrynowym
Ciasta (jest gęste) wykładamy łyżką do formy, warstwami, w dowolnej kolejności.
Pieczemy około 50 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 170 stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !