Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

bryndza z gruszką

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki
2 szt.
bryndza
10 dkg.
szpinak świeży
garść
sok z cytryny
1/2 szt.
maliny świeże
garść
sól i pieprz
szczypta
oliwa
2 łyżki
ocet balsamiczny
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: bryndza z gruszką

gruszki umyć przekroić na połowę usunąć gniazda nasienne i pokroić na plastry,skropić sokiem z cytryny świeżo wyciśniętym.Szpinak umyć,ser pokroić w plastry.Oliwę z oliwek wymieszać z octem balsamicznym,solą i pieprzem.Maliny opłukać,wszystkie składniki sałatki układać warstwami na koniec polać przygotowanym sosem,podawać jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak