Sposób przygotowania

Kapustę pokroić w paseczki , następnie posiekać drobniej.Włożyć do garnka zalać wodą , posolić do smaku i obgotować 15 minut . Cebulę drobno posiekać . Również posiekać koperek . Kapustę odcedzić . Rozgrzać masło , dodać posiekaną cebulę . Chwilę smażyć dodać kapustę . Wymieszać, dodać sok z cytryny . Kapustę doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Dodać siekany koperek. Dusić z cebulą ok 15 minut.Można podać do ziemniaków oraz mięsa.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    na pewno smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dzisiaj robiłam, chociaż nieco inaczej
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • -3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Biedna, wygotowana kapustka. Młoda kapusta ma tyle swoich soków,że nikt kto ma pojęcie co robi, wodą jej nie podlawa, ale...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !